OLISIKO COVID-19 PANDEMIA VOITU ESTÄÄ. TAHALLISTA TOIMINTAA VAI ALA-ARVOISTA PANDEMIAN TORJUNTAA.


Tuorehkon nature lehden julkaisemassa tutkimuksessa somessa levisi tietoa jossa varoitettiin ja huomioitiin jo loppuvuoden 2019 ja 2020 alkaessa vaarasta mahdollisesta pandemiasta. (1.) 


18.10.2019 Järjestettiin tapahtuma Event 201 Pääjärjestäjäniä oli World economic forum, Bill&Melinda Gates foundation  

John Hopkins yliopisto 

Tapahtuman aiheena oli fiktiivinen skenaario pandemiasta. Skenaariossa korona

lähtee leviämään Etelä-Amerikasta

(2)


Mikä rooli on maailmantalous foorumilla pandemian hoidossa? Miksi pandemiaa ei saatu paremmin hallintaan vaikka siitä oli juuri järjestetty tapahtuma jossa käsiteltiin varautumista pandemiaan?



THL oli arvinoinnissaan pahasti pielessä ja maailmalta saatujen tietojen mukaan oli jo selkeää , että korona oli päässyt leviåmään useisiin maihin vielä maaliskuun alussa ministerit Krista Kiuru, Aino-Kaisa Pekonen ja THL:n Mika Salminen vakuutteli ettei meillä suomessa ole pelkoa viruksen leviämisestä. vaikka silloin se oli jo levinnnyt 24 eri maahan. Helmikuun alussa Yhdysvalloissa julisti yleisen terveys hätä-tilan


Aikajana kooste eri uutislähteistä: Ilta- Sanomat, Ilta-Lehti ja Yle


20.1.2020: THL julkaisee tiedotteen, jonka mukaan koronatapausten todennäköisyys Suomessa on hyvin pieni.


THL:n johtava asiantuntija sanoo, että epidemiariski on Euroopassa erittäin pieni.

Tällä hetkellä THL ei suosittele erityisiä toimia lentokentille tai matkustajille. Yle 21.1.2020


24.1.2020 Lapissa on nyt tuhansia matkailijoita. Suosituin matkakohde kiinalaisten keskuudessa on Rovaniemi, mutta matkailijat kiertelevät ympäri lappia. Kiinalaisella matkailijalla todettiin Lapissa SARS-CoV-2. 


30.1. Maailman terveysjärjestö WHO julistaa koronaviruksen kansainväliseksi kansanterveysuhaksi.


31.1. Koronavirusepidemia jatkaa leviämistään. Vahvistettuja kuolemantapauksia on nyt yli 200, ja lähes 10 000 on sairastunut tautiin vahvistetusti.


2.2- 3.2.2020 Yhdysvallat rajoittavat matkustus liikennettä ja Julistaa yleisen terveys hätätilan. 


3.2. Koronavirustartuntoja on vahvistettu yhteensä 24 maassa Kiinan ulkopuolella.

10.2.2020 Kiina julistaa koronan tappaneen jo enemmän kun SARS. 


15.2.2020: Euroopassa vakituisesti asuvilla ihmisillä ei ole juurikaan riskiä kuolla lähiaikoina koronavirukseen, arvioi THL:n terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen STT:n haastattelussa.


24.2.2020: Italian määräämät koronarajoitukset ovat ylimitoitettuja, THL:n terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen sanoo Ylen haastattelussa.


25.2 2020 CDC arvioi että Covid-19 on etenemässä maailmanlaajuiseksi pandemiaksi.


26.2.2020: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä todetaan laboratoriokokeella varmistettu koronavirustartunta. Tartunta on saatu Milanosta Pohjois-Italiasta.


4. maaliskuuta neljä aluetta: Puola, Unkari, Slovenia ja Färsaaret vahvistivat ensimmäiset tartunnat.Italia sulkee koko maan koulut viruksen leviämisen rajoittamiseksi. Saksan terveysministerin mukaan koronavirus on "maailmanlaajuinen pandemia". WHO ei ole vielä julistanut virusta pandemiaksi.


4.3.2020: Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd), sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas) ja THL:n terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen korostavat tiedotustilaisuudessa, että riski sairastua koronavirukseen on Suomessa yhä pieni. On toki tarpeen varautua siihen mahdollisuuteen, että epidemia leviää laajemmin Euroopassa, Salminen toteaa


5.3 kolme maata: Palestiina, Bosnia ja Hertsegovina ja Etelä-Afrikka vahvistivat ensimmäiset tartuntansa. Suomessa vahvistettiin 5 uutta koronavirustapausta, yhteensä tapauksia oli todettu Suomessa tällöin 12.


11.3.2020 Maailman talousfoorumi julkistaa covid toiminta-alustan 


11.3.2020 WHO julistaa maailmanlaajuisen pandemian. 


12.3.2020: Hallituksen torstaina julkistamat toimet koronaviruksen leviämisen estämiseksi eivät enää pelasta Suomea korona epidemialta, arvioi THL:n terveys turvallisuus johtaja Mika Salminen



Mitä tapahtui 4.3 ja 12.3 välillä? Maaliskuun neljäntenä päivänä ministerit vakuuttelivat , että korovirukseen sairastumisen riski on pieni. Kahdeksan päivää myöhemmin kerrottiin ettei hallituksen toimet auta Suomea korona epidemialta.

Kahdeksan päivän aikana tilanne muuttui lähes olemattomasta riskistä hallitsemattomaksi tilanteeksi. 


Nykytiedon valossa on vahvat epäilykset siitä että korona pääsi vuotamaan Wuhanin laboratoriosta. (3)

Tutkimukset ovat todenneet , että sen rakenteesta ei voi sanoa ettei sitä olisi manipuloitu ja sen osassa näyttäisi olevan ihmisen manipuloinnin jälkiä.(4) Wuhanin laboratoriossa tutkittiin lepakoissa olevia viruksia. Wuhanin laboratorio auttoi myös Kiinan armeijaa etsimään eläimissä olevia viruksia.(5)

Korona levisi Wuhanin alueella ja muilla alueilla Kiinalainen uusivuosi alkoi ja miljoonat ihmiset matkustivat vapaasti ympäri maailmaa. (Kuva) vaikka epidemia oli jo levinnyt Kiinassa. Oliko kyse tiedon puutteesta ei varmasti koska kuitenkin palatessaan Pekingiin ihmiset joutuivat 14 vrk karanteeniin. Kiinan kommunistisen puolueen johtaja XI vaati Maailman talousfoorumin kokouksessa , että se pääsisi johtamaan maailmaa pandemian hoidossa ja jos ei se uhkasi kylmällä sodalla.(6) Olemassa olevia lääkkeitä ei jostakin syystä oteta käyttöön vaikka huippututkijat kuten Mike Yeadon on todennut. (7)  Koronan vaikutukset ovat enemmän turvallisuusuhka kuin terveysuhka.



1.https://www.nature.com/articles/s41598-021-81333-1

2.https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/resources

3.https://science.sciencemag.org/content/372/6543/694.1/tab-pdf

4.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33200842/

5.https://www.dailymail.co.uk/news/article-9507749/How-scientists-Wuhan-lab-helped-Chinese-army-secret-project-animal-viruses.html?fbclid=IwAR0zt-ydyKp6fzA5FOTLsnPLVva0eJQfZHEbZDhnUz08sJshVwqoGG8yyic

6.https://english.alarabiya.net/coronavirus/2021/01/25/Economy-China-s-President-Xi-warns-Davos-virtual-forum-against-new-cold-war-

7.https://www.conservativewoman.co.uk/why-are-we-being-lied…/…

Kommentit